Forside

søndag den 8. april 2012

Den spanske borgerkrig

Billedtæppe

Tæppet lavede jeg som et projekt i historie  faget, i forbindelse med at jeg arbejdede med emnet "Den spanske borgerkrig"





Tanken var, at tæppet som en udsmykning på eksempelvis en skole gang, skal virke som en  informations kilde, frem for bare en udsmykning,
og at en elev måske engang i fremtiden ville kunne sige.."var der ikke noget med den Spanske var fra 36-39... det syntes jeg jeg kan huske fra et gammelt støvet billed tæppe der hang på min skole" hvis det kunne være tilfældet er målet nået.


Ud over overskriften og kort består billedet af 7 små mindre billeder der fortæller noget om indholdet i den spanske borgerkrig. 
De mange frivillige der deltog bla. fra Danmark, De mange digtere der deltog i krigen.
Bombningen af Guernica og selvfølgelig Franco.





Materialer og teknik

Kortet og rammen er syet af bommulds satin som jeg har farvet for at give nuancer og så syet i pactwork med ablikation.
Jeg gjorde mig umage for at finde noget, ikke for pænt stof til de små billeder der skulle fortælle/vis ikke så pane historier.
Jeg fandt noget groft bommulds lærred som jeg en gang havde brugt som underlag til noget stoftryk.

Billederne tegnede jeg over fra historiske billeder og syede på tynd siksek. 

På et af billedrne har jeg valgt at vise et af de mange digte der fik betydning for beskrivelserne de uhyrligheder der forgik under krigen. Digtet har jeg skrevet ind på et helt almindeligt word dokument og printede det ud på stof der er behandlede med en væske så printen er vandfast. 




1 kommentar: